Invitații ediției
Alternosfera
Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume și un EP.
Alternosfera înseamnă:
✷ Marcel Bostan – voce, clape
✷ Marin Nicoara – chitara
✷ Sergiu Aladin – chitara
✷ Dumitru Costin – bass
✷ Nick Russu – tobe
Arhaic Beats
Tazz și Bogdan Curelariu cântă la cajon, caval și tilincă și la tot ce le mai cade în mână. Au fondat Arhaic Beats pentru a bate-n lung și-n lat țara și festivalurile, în căutarea întâlnirilor cu muzica tradițională, cu oamenii care o iubesc și cu ei înșiși.
Bogdan Vaida
Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat Classic Unlimited.
Cercul Întreg & Mycelar Collective
Colectivul MYCELAR al Cercului Întreg s-a format în 15 ani de evoluție, izvorâtă din capoeira tradițională, percuție africană și braziliană și o porție de poftă de joacă și joc.
Din anii de activitate și nenumărate jamsessionuri, s-a născut adunarea MYCELAR, un microfestival al muzicii și dansului silvatic, viu, spontan, interconectat și groovy.
La Zilele Nordului aveți ocazia să-i cunoașteți pe patru din muzicienii de bază din acest colectiv: Sofia Mărculescu, Bogdan Octav Racolța, Cristian Drîmbă și Ciprian Stoian.
Muzici și dansuri când și cum te aștepți mai puțin.
Fresh ca mâncarea gătită proaspăt cu ingrediente de la bunici din grădină.
Frate Gheorghe
Frate descoperimFrate Gheorghe este trupa din Basarabia prin care descoperimautenticitatea pentruautenticitatea și simplitatea muzicii făcută din dragoste pentruom om și sufletul acestuia.
În muzica trupei regăsim influențe reggae, folk, hip-hop și rock.
Frate deFrate Gheorghe vine cu un sound specific și diferit față decoloritul coloritul muzical actual.
Trupa deTrupa Frate Gheorghe este rezultatul multor ani deexperimente supărareexperimente și căutări muzicale trecute prin rebeliune, supărareși și manifest.
În jurulÎn primul rând, Frate Gheorghe este un concept muzical în jurulcăruia muzicienicăruia s-au coagulat câțiva dintre cei mai cunoscuți muzicienibasarabeni.
Hanu' cu Bragă
Hanu' cu Bragă (alcătuirea interesantă a numelor lor de familie) îşi propune transmiterea tinerilor farmecul cântecelor străbunilor noştri
Ihmai Isuav
Ihmai Isuav has risen from the wood through which the wind blows, moving through the fibres of music digging, in search of improvised, organic, and sincere music.
During the years, he has developed a deep interest in ethnictronic, folktronica and tribal music, guiding the audience with his sets on a sinusoidal journey, waveforming a story based on freedom of expression and human experience.
Impex
Când muzica africană și cea europeană s-au întalnit în America acum un secol - a apărut Jazz-ul! De-a lungul timpului, din apropierea muzicienilor de diverse etnii au luat naștere blues-ul, rock-ul și multe alte diferite stiluri muzicale. Din dorința de a crea un mediu evolutiv și colaborativ prin muzică și deoarece prăpastia dintre muzicienii rromi și cei ne-rromi era încă destul de mare în România, Andrei Dinescu înființează în urmă cu 10 ani proiectul “Steaua de Mare”pornind la momentul respectiv în București o adevărată mișcare ce se dezvoltă în continuare și inspiră publicul și muzicienii de astăzi.
IMPEX este cea mai recentă iterație a acestei idei defuziune stilistică si colaborare inter-etnică și ducemai departe același mesaj. Formația este compusă din șapte muzicieni cu experiență în cadrul diferitelor genuri muzicale iar membrii formației(Andrei Dinescu, Marian “Jerry” Boacă, Alexandru Corlan, Eugen “Pity” Imecs, Attila “Darbuk”, Paul“Pepsy” si Janin Pasniciuc) au cântat de-a lungul timpului tot felul de muzici pornind de la clasică simfonică, rock, jazz, muzică experimentală, lăutărieveche și cea electrică modernă/contemporană akamanele (pop-ul rrom), muzică turcească și arabă.Toate acestea vin să transmită un mesaj umanitarde îndepărtare a barierelor din societate.
Jazzybit
JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind “loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio.
„JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.” (All About Jazz)
Luna Amară
Luna Amară cântă de peste 16 ani sincer și fără ocolișuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobândit, în timp, un statut-cult, formația și-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungând, în 2011, la „Pietre în alb” – probabil cea mai completă și mai matură experiență Luna Amară de până acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare în forță și de o producție modernă.
Cu un portofoliu live impresionant și o abordare proprie a muzicii rock, cu influențe inclusiv din spectrul metalic și progresiv, Luna Amară continuă să fie relevanți prin arta lor cu mesaj, implicarea socială, profunzimea versurilor și pasiunea cu care se urcă pe scenă de fiecare dată.
Melting Dice
Trupa Melting Dice s-a înființat în Timișoara în toamna anului 2014.
Anul 2015 a însemnat primele festivaluri și concerte proprii ale trupei, iar în primăvara anului 2016 s-a lansat primul videoclip al trupei, la piesa “Inert”. Anul 2017 este cel în care trupa lansează primul album: Cord Cablu Creier, iar în 2020 se lansează cel de-al doilea material discografic, EP-ul "Mat deschis".
Din componența actuală a trupei fac parte Bogdan Cotîrță (voce și chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Alfred Paros (bas) și Cristi Paros (clape). Genul abordat de trupă este rock alternativ.
Norzeatic & Qinta Spartă
MC-ul preferat al MC-ilor tăi preferați și band-ul său de excepție, pregătiți să-ți ofere un concert ca o hartă: te ia, te duce și te-ntoarce prin muzici aduse de departe.
Băieții te vor purta într-o călătorie prin beat-uri grele, infuzii de jazz, funk, soul și muzică electronică, lirică plină de flow și substanță și pun pe masă o selecție de piese variate, de la repertoriul clasic Norzeatic și până la piese noi sau improvizații.
The Kryptonite Sparks
Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt unpower-trio incandescent, o combinație eclectică deindie, hard rock și alternative. Influențați decurentele englezești ale anilor 70, la care se adaugăvibe-uri moderne și groove livrat cu determinare,live-ul este mediul în care trupa își dezvăluieîntregul potențial - variantele live ale pieselor seîmpletesc cu visuals și scenografie într-un showcomplet și engaging.
Vamanu
Dan Vamanu (known simply as Vamanu) is 1/3 of Cirkular, a dance-punk label from Cluj-Napoca. He also currently works as a stage manager and/or booking manager for some of the coolest festivals in Romania, such as Electric Castle, TIFF and Smida Jazz Festival. And in his spare time he likes to experiment in Photoshop, mixing textures and colours for concert posters and other music artworks.
George Vlad
George Vlad are 15 ani de experiență ca sound designer și recordist în producții de film, jocuri video, documentare și alte tipuri de media. A lucrat la Dune II, Mufasa the Lion King, Horizon Forbidden West și multe altele. Înregistrările lui pot fi auzite în Planet Earth III, House of the Dragon, Fire of Love, The Territory etc. A fost nominalizat pentru un premiu BAFTA și a lucrat cu branduri ca Sony și Sennheiser.
George a învățat să iubească natura și sălbăticia de la bunicii cu care a crescut in Miroslovești, județul Iași. El organizează des expediții în locuri îndepărtate pe glob, dar revine în Romania cel puțin o data pe an ca să se cufunde în peisaje și sunete naturale.
Wrong Time Wrong Planet
Wrong Time Wrong Planet has set the mood for over 50 eccentric parties in the past 11 years, and is continuing to grow and evolve. The main goal is to unleash a well curated electronic playlist, ranging from incisive synth-driven moments to profound soundscapes, normalizing any elements that may seem out of place at a first glance. In other words, WRNG has liberating intentions for the self, and warm hugs and kisses for the unknown. Nothing is entirely WRNG as long as you are being honest with yourself. Dancing manically, tapping your feet to the bpm or simply moving through the room to find the sound system’s sweet spot — whatever makes you tick