Invitații ediției
Forumul Orașelor Mici din România
Mircea Abrudean
Mircea Abrudean este secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru. Conduce activitatea instituției care are ca rol principal asigurarea derulării operațiunilor tehnice și de strategie aferente actelor de guvernare, instituția publică fiind elementul de legătură și de stabilitate a guvernării.
Fost șef al Cancelariei prim-ministrului, în perioada 2021-2023, a coordonat această structură aflată în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, cu rol de coordonare interinstituțională și de reprezentare pentru elaborarea și fundamentarea viziunii strategice a Guvernului.
În 2021, a fost secretar general adjunct al Guvernului României, iar în perioada 2019-2021, prefect al județului Cluj.
Mircea Abrudean este licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene, la Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca și are un master în Managementul Proiectelor, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, din București.
Forumul Orașelor Mici din România
Liviu Băileșteanu
Liviu Băileșteanu lucrează la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din 2008. În anul 2017 a devenit director al Direcției Politici și Strategii, fiind responsabil, printre altele, de cooperarea informală în domeniile coeziune teritorială și dezvoltarea urbană, precum și de asigurarea cadrului strategic de la nivel național pentru aceste domenii. În acest context, a coordonat, la nivel tehnic, activitățile grupurilor de lucru pe coeziune teritorială și dezvoltare urbană din cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene asigurată de către România, organizarea celei de a XVII-a reuniune CEMAT, participarea MDLPA în cadrul parteneriatelor Agendei Urbane pentru UE, precum și implementarea componentei 10 din PNRR – Fondul local. În prezent, este implicat în elaborarea și aprobarea Politicii Urbane a României.
A absolvit Facultatea de Urbanism și Masterul de Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. Este membru al Consiliului Superior al Registrului Urbaniștilor din România și președinte al Comisiei de examinare din cadrul acestei instituții.
Ateliere
Jo Brăilescu
- Hai să...
- Să ce?
- Să încercăm...
- Ce să încercăm?
- Să vedem cum ar fi
- Cum ar fi să ce?
- Cum ar fi dacă am fi
- Ce să fim?
- Tot noi, doar un pic mai liberi.
Jo crede că libertatea e un mușchi care e antrenează des și mai ales împreună. Este demi-nomadă între București și Târgu Neamț și capoeiristă și co-fondatoare a Centrului Educațional de Arte Performative CEVA. Prin munca sa, Jo cultivă spații și structuri care funcționează după alte reguli, în care lucrurile devin posibile.
Ateliere
Diana Buluga
Diana Buluga este actriță a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, lector asociat dr. al Facultății de Teatru și Film Cluj-Napoca și președinte al Asociației Create.Act.Enjoy, în cadrul căreia activează ca actriță și trainer de ateliere care utilizează arta ca terapie.
Experiența sa în cadrul Teatrului Național Cluj-Napoca include colaborări cu regizori precum Botond Nagy, Adina Lazăr, Leta Popescu, Eugen Jebeleanu, Ionuț Caras, Alexandru Dabija, Cristian Hadji-Culea etc. În 2022, a fost nominalizată la premiile UNITER și la Festivalul Internațional de Teatru Atelier, la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal, pentru rolul Andreea Tomuță din spectacolul Nu mai ține linia ocupată (r. Adina Lazăr).
Atelierul coordonat de actrița Diana Buluga îi va familiariza pe participanți cu tehnici de teatru și improvizație, prin care vor putea să se (re)descopere, să dea frâu liber creativității și imaginației, să-și cultive libertatea de exprimare și abilitățile de comunicare.
Teatru & Film
Ionuț Caras
Ionuț Caras este actor la Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Teatru din Cluj în 2004, la clasa profesorului și mentorului Miklós Bács. A jucat în peste 40 de spectacole și a colaborat deja cu unii dintre cei mai mari regizori din România. De-a lungul timpului a colaborat la diverse proiecte (spectacole de teatru, workshop-uri) cu mai multe organizații și instituții importante de cultură din țară și din străinătate, a apărut în filme de lung metraj și în peste 30 de festivaluri internaționale, primind de asemenea numeroase premii pentru activitatea sa. Ionuț Caras este și fondatorului proiectului independent Text Bune în Locuri Nebune.
Forumul Orașelor Mici din România
Ovidiu Cîmpean
Ovidiu Cîmpean este secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Cu o experiență de peste 15 ani, Ovidiu Cîmpean a lucrat în domeniul dezvoltării locale și fondurilor europene în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Are un doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene, obținut la Universitatea Babeș-Bolyai.
La nivel național, Ovidiu coordonează Hub-ul M100 - Mirror Mission Cities care are rolul de a sprijini implementarea obiectivului Misiunii UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” în România.
Forumul Orașelor Mici din România
Mihaela Cocîrță
Mihaela Cocîrță crede cu tărie în puterea lui „împreună” de a genera rezultate palpabile în construirea unei comunități reziliente, capabile să răspundă nevoilor membrilor săi, precum și în potențialul de dezvoltare sustenabilă a locurilor natale. Este de părere că un pas mic în direcția potrivită poate aduce, în timp, schimbări majore, iar această convingere a motivat-o să se întoarcă acasă și să contribuie la dezvoltarea locală. După 10 ani petrecuți departe de casă, a decis să revină în Țara Dornelor și să pună în serviciul comunității sale experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul anilor. Mihaela este Manager de Destinație în cadrul Organizației de Management al Destinației Țara Dornelor.
Întîlniri
Mihai Dimian
Rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava
Centenarul Valea
Gellu Dorian
Gellu Dorian s-a născut pe 13 octombrie 1953, la Botoșani și este poet, prozator, dramaturg. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru fondator al Grupului de la Durău.
Romane: Scriitorul (1996); Cartea fabuloasă (2003); Sfîrșitul sau momente din viața unui om falsificat (2003); Împotriva noastră (2005); Insula Matriochka (2005); O lume de lepădat (Bleadiuska și Stafia) (romane siameze, 2009), Casa Gorgias (2011).
A primit, printre altele, premiul Național de Proză „Ion Creangă”, Tîrgu Neamț, 2005 și premii ale Filialei Iași a USR. Poezia și proza lui au fost traduse în Germania, Spania, Mexic, Chile, SUA, Cehia, Ungaria, Slovacia, Rusia, Franța, Italia și Anglia. A primit Ordinul Cultural A în grad de Cavaler (2004) și Medalia aniversară „100 de ani de la înființarea USR”. Prin decret prezidențial, a primit Medalia aniversară „Eminescu-2000”.
Întîlniri
Monica Felea
Monica Felea este co-founder &
communication manager la Bad Unicorn.
A terminat Facultatea de Jurnalism la Universitatea București, apoi s-a înscris la un master în Marketing la Academia de Studii Economice. Contactul cu cinematografia l-a avut prima dată în anul IV de facultate când a început să lucreze pentru una dintre revistele de timp liber din București, Șapte Seri.
A început să colaboreze cu festivaluri de film, muzică sau teatru din România în calitate de PR, traffic manager sau guest manager. A făcut apoi pasul spre campanii de marketing și PR pentru filme românești sau evenimente.În 2016 a co-fondat Bad Unicorn. În 2017 a mers la Berlinale.
Întîlniri & Film
Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu este regizor, producător și scenarist de film. Câteva dintre filmele regizate: Nasty (2024), Libertate (2023), De ce eu? ( 2015), Despre oameni și melci (2012), Nunți muzici și casete video (2008), Parking (2019), Legături bolnăvicioase (2006), Superman, Spiderman și Batman (2011).
Tudor Giurgiu a inițiat Festivalul internațional de film Transilvania (TIFF), primul festival internațional de film de lungmetraj din România, care se desfășoară anual la Cluj-Napoca. A fost președinte al Societății Române de Televiziune (TVR), între anii 2005 - 2007.
Forumul Orașelor Mici din România
Monica Hajda-Zlăvog
Monica Hajda-Zlăvog lucrează în cadrul ADR Nord-Est din 2001, iar până în 2007 a fost responsabilă de coordonarea programelor finanțate din fonduri de preaderare la UE. După aderare, a pus bazele structurii din Organismul Intermediar constituit în cadrul ADR N-E care este responsabil verificarea și avizarea achizițiilor și cheltuielilor pe care beneficiarii de finanțare le au în legătură cu implementarea proiectelor. În anul 2017 a devenit Directorul Adjunct al Organismului Intermediar POR Nord-Est, ocupându-se și de partea de coordonare a monitorizării și gestionării contractelor de finanțare. Din anul 2022, este Șeful Autorității de Management Nord-Est.
De asemenea, Monica Hajda-Zlăvog face parte din rețeaua europeană a șefilor de autorități de management.
Întîlniri & Campionatul Mondial
de Borș Moldovenesc
Mircea Groza
Mircea Groza este unul dintre cei mai renumiți culegători de rețete vechi de la noi, arheolog culinar și mentor pentru mulți bucătari. Activitatea sa a fost remarcată de autoritățile locale și centrale, asociațiile de bucătari naționale și internaționale și ONG-uri fiind recompensat cu zeci de premii de excelență pentru activitate.
Forumul Orașelor Mici din România
Marcel Ionescu-Heroiu
Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca Specialist Senior în Dezvoltare Urbană în biroul Băncii Mondiale din Praga, Cehia. Unele dintre domeniile cheie la care a lucrat Marcel includ: politica de dezvoltare urbană și regională și competitivitate; managementul Programelor Operaționale UE; prioritizarea proiectelor; guvernanța locală și regională; dezvoltarea durabilă și schimbările climatice; și reamenajarea zonelor dezafectate. Marcel a condus sau a contribuit la proiecte în: România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația. Marcel și-a luat licența în Economie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, și deține un doctorat. în Dezvoltare Regională de la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, SUA.
Întîlniri
Vlad Iftime
Vlad Iftime este un tânăr antreprenor pasionat de tradiție, folclor și sport fiind, totodată, un
susținător al dezvoltării durabile și al promovării valorilor românești. Prin proiectele sale, Vlad
își dorește să contribuie la crearea unui viitor mai bun pentru România.
În prezent este CEO la Vestra, primul cluster specializat în industria utilităților și
echipamentelor de automatizare din România care comercializează o gamă largă de
echipamente de măsură și control, soluții pentru rețele de apă și canalizare sau sisteme de
automatizare.
În paralel cu activitatea de business, Vlad Iftime este implicat și în proiecte culturale și de
responsabilitate socială precum Moldova Film Festival, Borcanul cu Ficțiune, Taberele de Pictură
Cai de Vis, concursul de alergare și ciclism Haita Challenge și turneul de tenis Top Spin.
Totodată, Vlad este fondatorul Haita Land, un complex turistic de patru proprietăți izolate,
integrate în natură, care îmbină minimalismul scandinav cu tradiționalul local. De asemenea,
este proprietarul Cai de Vis, o unitate de cazare care oferă cursuri de echitație și tabere de
pictură.
Forumul Orașelor Mici din România
Bruno Inácio
Responsabil de cultură al orașului Faro din Portugalia, Bruno Inacio crede în puterea culturii și a creativității de a transforma pozitiv teritoriile și oamenii. Are o pregătire academică în marketing, sociologie și administrație publică și o bogată experiență de lucru în administrația locală și centrală. Îi place să adune oamenii împreună și să creeze proiecte noi, precum Rețeaua Europeană Creative Rooftops. În prezent este șeful Departamentului Cultural al Municipiul Faro și președintele Asociației Poeta Aleixo.
Street Art
Monk Ink
Silviu Berdila este artistul care a creat personajul Monk Ink, pseudonim sub care a urcat pe scena artei urbane. Cu o paletă plină de culoare, picturile lui creează povești pline de sens, cu o atmosteră ce inspiră o stare de calm și de optimism pragmatic, îmbinând asumarea unor dificultăți cu indicii pentru rezolvarea lor.
Forumul Orașelor Mici din România
Cristina Labo
Cristina Labo este o artistă și facilitatoare vizuală din Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, a căutat modalități de a pune arta în slujba oamenilor, explorând multe medii și tehnici. Acum se concentrează pe utilizarea artei pentru a îmbunătăți comunicarea dintre oameni. Cea mai mare parte a activității sale constă în documentare grafică, facilitarea vizuală și ilustrații explicative, folosind desenul ca instrument pentru a face ideile să călătorească. De asemenea, își folosește experiența ca trainer pentru a dezvoltă și implementa cursuri de desen pentru comunicare.
Centenarul Valea
Mircea Măluț
Mircea Măluț (Marcel Seserman) s-a născut la 9 iulie 1963. Este absolvent al Liceului Pedagogic din Năsăud (1982) și al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică (1987).
A fost profesor, bibliotecar, subprefect (1996 -1999) și consilier ministerial (1999 - 2000).
Este editor și ziarist, autor de poezie, critică literară, scenarii de film și auxiliare de matematică.
Este coordonatorul mai multor proiecte culturale, din țară și străinătate.
Premii literare: Premiul revistei Steaua, 1989; Premiul de poezie al Muzeului Literaturii Române din Iaşi, 1991; Premiul Societăţii Scriitorilor Bistriţeni – 2012.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România,
Președinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Filiala Andrei Mureșanu Bistrița-Năsăud.
Ateliere
Anamaria Meza
Anamaria Meza este o compozitoare clujeană. A scris piesa “Capricii de Primăvară” și a pregătit atelierul de muzică pentru proiectul Classic for Kids. De-a lungul timpului a colaborat cu muzicieni și proiecte de excepție, printre care: compozitoarea Violeta Dinescu (Oldenburg), mezzosoprana Christina Ascher și Janus Ensemble (Karlsruhe), pianista Claudia Bigos (Braunschweig), formația Trio Contraste (Cluj-Napoca), ”Young famous orchestra” (Cluj-Napoca), și, bineînțeles, cu Bogdan Vaida în cadrul proiectului Classic Unlimited.
Forumul Orașelor Mici din România
Nicolae Moldovan
Nicolae Moldovan este primarul orașului Beclean din anul 2000. În tot acest timp, a făcut tot posibilul ca orașul Beclean să se dezvolte ca o localitate europeană, cu standarde de calitate aferente fiecărui domeniu cheie - infrastructură, industrie, agricultură, servicii publice și comerciale, resurse umane, asistență socială, educație, sănătate, siguranţa cetăţeanului, dar şi să se integreze şi să valorifice activ, la nivel regional, potențialul existent.
Street Art
Ana Octavia
Performer la @FOCus POCus, președinte la @Artipic Association și asistent manager la @Quasar Dance.
Practică flow arts de peste 4 ani și a performat în fața a mii de oameni în cadrul unor festivaluri precum Dakini (Tuzla), Afterhills (Iași), Street Delivery (Iași), Pepita in The Forest (Botoșani), Inspire Fest (Bicaz), Festivalul Medieval (Iași), Getodava (Iași), Open Camp (Vaslui), precum și la petreceri, evenimente private, proiecte, dar și în spațiul public.
Street Art
Harcea Pacea
Harcea Pacea, arhitect, artist stradal și muralist. A participat la numeroase evenimente de street art din țară, precum ZidArt, Strad’Art, SISAF și la alte evenimente: Street Delivery Iași, FILIT Iași, Amestec Festival sau Zilele Nordului.
Pe lângă street art și picturi murale, practică de aproximativ 10 ani jogleria, înregistrînd participări cu spectacole la festivaluri precum Dakini (Tuzla), Afterhills (Iași), Street Delivery (Iași), Pepita in The Forest (Botoșani), Inspire Fest (Bicaz), Festivalul Medieval (Iași), Getodava (Iași) și Open Camp (Vaslui).
Întîlniri & Teatru
Katia Pascariu
Katia Pascariu este o actriță de teatru și film, născută la București.
A absolut Facultatea de Teatru de la UNATC București. Este membru fondator al Centrului de Artă Comunitară Vârsta 4 și al Asociației ADO – artă pentru drepturile omului.
Din 2016 este actriță a Teatrului Evreiesc din București.
A jucat în filme precum După dealuri (2012, regia Cristian Mungiu) sau Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (2023, regia Radu Jude). A interpretat rolul principal al filmului Papardeală cu bucluc sau porno balamuc regizat de Radu Jude și premiat cu Ursul de Aur de la Berlin în 2021.
Forumul Orașelor Mici din România
Eugen Pănescu
Eugen Pănescu, arhtiect și urbanist, Montag Studio
După 25 de ani de planificare urbană și arhitectură, prezență publică, foruri profesionale și practică aplicată în învățământul universitar, Eugen Pănescu produce răspunsuri profesionale responsabile problemelor urbane prin cooperare interdisciplinară. Susține dezvoltarea echitabilă economic și social ghidată de cultură, reutilizarea înțeleaptă a patrimoniului și încurajează negocierea transparentă pentru procese solide de regenerare urbană. După inițierea piețelor volante în Cluj, cercetează și promovează beneficiile politicilor publice integrate de planificarea urbană și rurală a peisajelor culturale și agroalimentare, ca bursier în programul RISE Cities al Fundației BMW. Sprijină activ generarea unui cadru urban de viață bazat pe cercetare aplicată asupra calității locuirii și a creșterea neutralității climatice a orașelor.
Întîlniri & Ateliere
Dragoș Pătraru
Dragoș Pătraru este o voce puternică în jurnalismul românesc, care nu s-a temut niciodată să abordeze cele mai dificile subiecte ale societății românești. Jurnalist, specialist în comunicare, cu peste 25 de ani de experiență în presă, el a făcut o misiune din a-i aduce pe oameni împreună, militând pentru schimbare și un sistem în centrul căruia să se afle bunăstarea oamenilor, nu profitul cu orice preț. Din 2013, numele său a devenit sinonim cu Starea nației, o producție care folosește uneltele umorului pentru a sancționa derapajele de la democrație și abuzurile de putere.
Din 2018, Pătraru a lansat podcastul Vocea nației, un proiect prin care își propune să le ascută românilor spiritul critic provocându-i să citească și să se educe permanent. Ideile și cărțile prezentate în podcast în anul 2022, sub ideea de atenție cu intenție, stau la baza cărții Atenție cu intenție.
Forumul Orașelor Mici din România
Norbert Petrovici
Norbert Petrovici are o experiență de 15 ani în a preda statistică la diferite nivele de complexitate, fie cursuri de introducere, fie cursuri de modelare avansată. Ca cercetător a studiat economia și cultura urbană și are o vastă cunoaștere despre analiza datelor cu caracter urban și regional.
Lucrează de 10 ani ca profesionist independent în planificare urbană lucrând în sectorul privat, cu diferite corpuri guvernamentale și organizații non-guvernamentale. A asistat proiecte de regenerare urbană și gestiunea transformării sociale a zonelor în procesele de schimbare a infrastructurii.
A realizat studii de fundamentare pentru coordonarea și reglementarea investițiilor într-o diferite zone pentru administrația locală și centrală. A desfășurat proiecte de cultură urbană care să ofere un acces cât mai larg diferitelor categorii sociale la educație, oportunități de auto-exprimare sau de implicare participativă.
Forumul Orașelor Mici din România
Florin Poenaru
Florin Poenaru este lector în sociologie la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București. Este doctor în antropologie socială la Central European University și a fost Fulbright Visiting Scholar la City University of NewYork. Lucrează pe teme legate de clasă, postsocialism, teorii ale istoriei și efectele sociale ale schimbării climatice. Este co-editor al CriticAtac, membru
fondator al Lefteast și autor pentru Bilten. A publicat Locuri comune: clasă, anti-comunism, stânga (Tact, 2017).
Forumul Orașelor Mici din România
Adrian Popoiu
Adrian Popoiu este primarul orașului Siret.
În anul 2022, Primăria Siret a atras suma totală de 30 de milioane de euro ce reprezintă fonduri europene. Ceea ce ar reprezenta bugetul de investiții al orașului pe o perioadă de o sută de ani.
În plus, orașul Siret, după performanțele realizate, a ajuns să fie dat drept exemplu de către oficialii de la Comisia Europeană pentru felul în care a atras și a investit banii Uniunii.
Forumul Orașelor Mici din România
Samuel Stancu
Samuel Stancu este urbanist, specializat în mobilitate urbană durabilă și planificare participativă. El coordonează proiecte în cadrul UrbanizeHub, un laborator dedicat dezvoltării urbane sustenabile, și este membru al ONG-ului Străzi pentru Oameni, care promovează politici de pietonizare și spații publice care încurajează interacțiunea comunitară. Samuel este activ în domeniul urbanismului participativ, facilitând procese de co-creare și implicare activă a părților interesate în procesele decizionale.
Ateliere
Doru Șupeală
Doru Șupeală este consultant de marketing, management și business, Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, CEO al companiei Playmaker Consulting, realizatorul podcastului „HackingWork”, lector al modulului de marketing din cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education și autorul cărților ”Employer Branding 100%” (2021) și ”Experiența face diferența” (2017).
A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, între care Selgros, IKEA, Betfair Romania, Onyx Beacon, Ramada Brașov sau InNuts Fund. Între 1993 și 2000 a fost jurnalist și manager de presă, radio și TV, pentru ProTV și grupul Mix Media Radio Brașov.
Street Art
Thea
Thea este o artistă ale cărei creații se nasc în spațiul dintre vis și realitate sau în timpul dintre două respirații. Mesajul acesteia este menit să le reamintească oamenilor despre desăvârșita simplitate a vieții și să planteze semințe ce invită la contemplare și deschidere.
Forumul Orașelor Mici din România
Relu Tîrzioru
Relu Tîrzioru este primar al orașului Săveni din anul 2008, acesta ocupând și funcțiile de președinte al Grupului de Acțiune Locală ”Valea Bașeului de Sus”, vicepreședinte al Asociației Orașelor din România și membru în Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Coordonează un program de investiții bine conturat, în care accesarea fondurilor europene și a programelor naționale de finanțare au fost o prioritate.
Cu un management administrativ bine pus la punct, se poate vedea faptul că orașul Săveni este o localitate care parcurge pas cu pas drumul dezvoltării, pentru că an de an atinge noi obiective.
Întîlniri & Film
Carla Maria Teaha
Absolventă a Facultății de Jurnalism (2004-2008) și a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București – Actorie (2013), Carla Maria Teaha a debutat în filmul "Rămâi cu mine" (2013) și a mai jucat în "Love Bus: cinci povești de dragoste din București" (2014).
În anul 2023 a scris și a regizat documentarul "De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin".
Centenarul Valea
Victor Teișanu
Victor Teișanu este poet și jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Născut la Darabani în 15 septembrie 1950, Victor Teișanu a debutat în 1965 în revista ieșeană Cronica.
Debutul editorial are loc în 1989, în antologia Intonații, la Editura Junimea din Iași.
A mai publicat volumele:
Viața într-o frunză (Ed. Timpul, Iași, 1994)
Neantul în doi (Ed. Axxa, Botoșani, 2006)
Ceremonii de iarnă (Ed. Timpul, Iași, 2007)
Fulgul și umbra (Ed. Timpul, Iași, 2008)
Arta îndoielii (Ed. Timpul, Iași, 2008)
Este laureat al mai multor concursuri naționale de poezie și inițiator al mai multor activități culturale (Revista de cultură Hyperion, Cenaclul Literar Nicolae Labiș, Casa Memorială Acad. Dr. Leon Dănăilă).
Forumul Orașelor Mici din România
Șerban Țigănaș
Arhitectul Șerban Țigănaș este fondatorul biroului multidisciplinar Dico și Țigănaș, care a obținut numeroase premii și a realizat proiecte remarcate și vizibile la nivel internațional.
De asemenea, este Decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
A fost președinte al Ordinului Arhitecților din România și a Uniunii Internaționale a Arhitecților.
Teatru & Ateliere
Tavi Voina
Tavi Voina este actor la Reactor de creație și experiment din Cluj Napoca din 2021. Pe lângă actorie, este interesat să-și dezvolte aptitudini specifice dansului contemporan și clovneriei. În prezent poate să fie văzut la Reactor în spectacole ca „Wonders of Transylvania”, „Partea 2.Puterea”, „Oameni și Arme”, „Regenerare”, dar și în „Acrobații”, spectacol produs de Stagiunea de Teatru Politic din București.
Întîlniri & Muzică
George Vlad
George Vlad are 15 ani de experiență ca sound designer și recordist în producții de film, jocuri video, documentare și alte tipuri de media. A lucrat la Dune II, Mufasa the Lion King, Horizon Forbidden West și multe altele. Înregistrările lui pot fi auzite în Planet Earth III, House of the Dragon, Fire of Love, The Territory etc. A fost nominalizat pentru un premiu BAFTA și a lucrat cu branduri ca Sony și Sennheiser.
George a învățat să iubească natura și sălbăticia de la bunicii cu care a crescut in Miroslovești, județul Iași. El organizează des expediții în locuri îndepărtate pe glob, dar revine în Romania cel puțin o data pe an ca să se cufunde în peisaje și sunete naturale.
Hai la Darabani
Zilele Nordului este un festival cultural în cel mai nordic oraș al României, pe granița UE cu Moldova și Ucraina. Timp de 25 de ani, lucrăm pentru a dezvolta, prin muzică, cultură și oameni buni, comunitățile mici ale Nordului. Și e foarte mișto.