Arte vizuale
Street Art cu Harcea Pacea & Ana Octavia
1 - 4 august | 10:00-22:00 | Șantierul Central
Harcea Pacea, arhitect, artist stradal È™i muralist. A participat la numeroase evenimente de street art din È›ară, precum ZidArt, Strad’Art, SISAF È™i la alte evenimente: Street Delivery IaÈ™i, FILIT IaÈ™i, Amestec Festival sau Zilele Nordului.
Pe lângă street art È™i picturi murale, practică de aproximativ 10 ani jogleria, înregistrînd participări cu spectacole la festivaluri precum Dakini (Tuzla), Afterhills (IaÈ™i), Street Delivery (IaÈ™i), Pepita in The Forest (BotoÈ™ani), Inspire Fest (Bicaz), Festivalul Medieval (IaÈ™i), Getodava (IaÈ™i) È™i Open Camp (Vaslui).
​
Ana Octavia, performer la @FOCus POCus, președinte la @Artipic Association și asistent manager la @Quasar Dance.
Practică flow arts de peste 4 ani È™i a performat în faÈ›a a mii de oameni în cadrul unor festivaluri precum Dakini (Tuzla), Afterhills (IaÈ™i), Street Delivery (IaÈ™i), Pepita in The Forest (BotoÈ™ani), Inspire Fest (Bicaz), Festivalul Medieval (IaÈ™i), Getodava (IaÈ™i), Open Camp (Vaslui), precum È™i la petreceri, evenimente private, proiecte, dar È™i în spaÈ›iul public.
Street Art cu Thea & Monk Ink
1 - 4 august | 10:00-22:00 | Școala Veche
Thea este o artistă ale cărei creaÈ›ii se nasc în spaÈ›iul dintre vis È™i realitate sau în timpul dintre două respiraÈ›ii. Mesajul acesteia este menit să le reamintească oamenilor despre desăvârÈ™ita simplitate a vieÈ›ii È™i să planteze seminÈ›e ce invită la contemplare È™i deschidere.
​
Silviu Berdila este artistul care a creat personajul Monk Ink, pseudonim sub care a urcat pe scena artei urbane. Cu o paletă plină de culoare, picturile lui creează poveÈ™ti pline de sens, cu o atmosteră ce inspiră o stare de calm È™i de optimism pragmatic, îmbinând asumarea unor dificultăți cu indicii pentru rezolvarea lor.
Videomapping show: Ready Made History
4 august | Închiderea oficială (20:00-22:00) | Conacul BalÈ™
„Ready Made History" este un spectacol de videomapping ce va avea loc pe faÈ›ada clădirii Casei BalÈ™ din Darabani.
Acest eveniment urmăreÈ™te să aducă la viață fragmente de memorie È™i istorie ale clădirii, transformând-o temporal într-un organism viu prin intermediul proiecÈ›iilor video. Casa BalÈ™, un simbol al patrimoniului cultural din Darabani, va deveni un ecran imens pe care se vor desfășura imaginile într-o naraÈ›iune vizuală dinamică.
​
Spectacolul de videomapping este realizat de elevii liceului de artă "Ștefan Luchian" din BotoÈ™ani în colaborare cu studenÈ›ii Universității NaÈ›ionale de Arte "George Enescu" din IaÈ™i.